Foredragsrække: Fortid og nutid langs Silkevejen (Folkeuniversitetet)

I samarbejde med Folkeuniversitetet udbyder Centralasiatisk Selskab forelæsningsrækken; Fortid og nutid langs Silkevejen. Forelæsningerne er fordelt over fem torsdage fra 5. marts til 2. april.

Tilmeld dig foredragrækken via Folkeuniversitets hjemmeside

Foredragsholdere:
Ved lektor, ph.d. Adam Hyllested, Københavns Universitet, ph.d. Markus Bogisch, lektor, ph.d. Maria Louw, Aarhus Universitet, cand.mag. Yusuf Cakin og mag.art. Anne Hedeager Krag. Tilrettelagt af ekstern lektor, ph.d. Adam Hyllested, Københavns Universitet.

Fortid og nutid langs Silkevejen:
Silkevejsruterne var fra oldtiden og frem til det 14. århundrede hovedfærdselsåren mellem Europa og Asien, og det har sat sine tydelige spor i landenes historie. De centralasiatiske lande, der er opstået efter Sovjetunionens sammenbrud, er blevet meget præget af russisk kultur og i dag står de med udfordringer som nogle af de nyeste nationalstater i verden. 

Tag med på rejse langs Silkevejen til landene i Centralasien og i Kaukasus. Vi vil komme ind på silkestoffets betydning, historiske personer som Alexander den Store, Djenghis Khan og Timur Lenk, religion, sprog, kunst og folkeslag. Få indblik både i den ældste historie og perspektiv på de nyeste udviklinger.

Foredrag:
  • Silkevejens betydning - fra oldtidens civilisationer til de nye nationalstater (Adam Hyllested)
  • Kunst og arkitektur langs Silkevejen (Markus Bogisch)
  • Religioner langs Silkevejen (Maria Louw)
  • Opdagelsen og afkodningen af mystiske indskrifter fra stepperne (Yusuf Cakin)
  • Silkevejens tekstiler (Anne Hedeager Krag)
Anbefalet læsning:
Peter Frankopan: Silkevejene (2017, Kristeligt Dagblads Forlag).

Bemærk ændring i forhold til Folkeuniversitetets trykte katalog: Birgitte Samsøe Crawfurd er blevet forhindret i at deltage. Adam Hyllested underviser første mødegang i stedet for Birgitte Samsøe Crawfurd, mens Yusuf Cakin underviser fjerde foredrag i rækken.

Tilmeld via Folkeuniversitets hjemmeside

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

State and contemporary art in Central Asia

Centralasiatisk Konference på KUA

Foredrag & generalforsamling: Uiguriske bryllupper som vindue til samfundsorganisation, historie og nyere udviklinger