Foredragsrække på Københavns Folkeuniversitet (efterår 2023)


Kære medlem af Centralasiatisk Selskab,

I samarbejde med Københavns Folkeuniversitet udbyder vi foredragsrækken ’Centralasien i fortid og nutid’ ved seniorforsker, cand.mag. Lars Erslev Andersen, DIIS, Mag.art. Anne Hedeager Krag, professor em., dr.phil. Esther Fihl, KU, museumsinspektør, ph.d. Rasmus Bech Olsen, Davids Samling og lektor, ph.d. Vera Skvirskaja, KU. Kursusleder: Ph.d. Annette Haaber Ihle, bestyrelsesmedlem af Centralasiatisk selskab 

Forelæsningsrækken fokuserer på den samfundsmæssige udvikling i Centralasien med afsæt i fortidens arkæologiske fund og Byzantinsk kultur og indflydelse. Endvidere omhandler den de første danske opdagelses-rejsendes indtryk af Centralasien og Kinas initiativer til at etablere en ny Silkevej. Slutteligt undersøges livet i den religiøse by Bukhara i Usbekistan, som er præget af kulturelle verdeners forsvinden, migration og international kontakt. 

Tilmeld her via Københavns Folkeuniversitet: Centralasien i fortid og nutid (fukbh.dk)

Foredragsrækkens beskrivelse:

Silkevejen har fra oldtiden og frem til det 14. århundrede fungeret som Centralasiens hovedfærdselsåre mellem Europa og Asien. Her i det 21. århundrede er der tale om et kæmpe område, hvis lande, oftest tidligere sovjetiske vasalstater, spiller en stigende rolle i stormagtsspillene. Forelæsningsrækkens kilder strækker sig fra arkæologiske fund fra den ældste tid og fra den islamiske glansperiode, til tekster og etnografika relateret til den byzantinske indflydelse og videre til beretninger fra de første danske opdagelsesrejsende. Den helt moderne tid dækkes ved analyser af Kinas motiver for og igangværende initiativer til etablering af en ny Silkevej fra Kina til Middelhavet. Endelig undersøges livet i Bukhara i Usbekistan som et eksempel på, hvordan Centralasien i dag er præget af kulturelle verdeners forsvinden, migration og international kontakt.

Undervisningsgange:

1. undervisningsgang

  • Onsdag d. 1. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00

2. undervisningsgang

  • Onsdag d. 8. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00

3. undervisningsgang

  • Onsdag d. 15. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00

4. undervisningsgang

  • Onsdag d. 22. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00

5. undervisningsgang

  • Onsdag d. 29. november 2023 Kl. 18:15 - 20:00


Praktiske oplysninger:

Tid: 5 onsdage kl. 18.15-20.00 (1/11-29/11) 

Sted: City Campus, Bemærk: 3. forelæsningsgang foregår på Davids Samling 

Pris: 780 kr., inkl. museumsentré 

Hold: 1106

Tilmeld dig via Københavns Folkeuniversitet her: Centralasien i fortid og nutid (fukbh.dk)

Mvh.
Centralasiatisk Selskab


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Centralasiatisk Konference på KUA

State and contemporary art in Central Asia