Tak for det flotte fremmøde til foredraget: "Education, prevention or punishment in Xinjiang?"

Postdoc Rune Steenberg & Dr. Ildikó Bellér-Hann.
Foto: Centralasien / Instagram

Centralasiatisk Selskab takker for et flot fremmøde til foredraget, som blev afholdt d. 30. april. Foredraget omhandlede de seneste begivenheder i Xinjiang-regionen i Kina med fokus på interneringen af uighurerne i såkaldte genundervisningslejre. Foredragets overordnede formål var at skelne mellem rygter og fakta samt forklare, hvorfor det er svært at finde pålidelige kilder om, hvad der foregår i regionen. Læs evt. resuméet her.


(Se galleri nederst på siden. Klik på pilene for at skifte mellem billederne.) 

Lektor Ildikó Bellér-Hann og Postdoc Rune Steenberg gav et foredrag med historisk, politisk og socioøkonomisk perspektiv. Ikke mindst fik publikum beretninger ud fra foredragsholdernes egne erfaringer og observationer, da begge har foretaget feltarbejde i området. 


Ildikó Bellér-Hann fik i 2016 en bevilling fra VELUX-fonden til projektet “‘Between homogenization and fragmentation: Textual practices as strategies of integration and identity maintenance among the Uyghurs of Xinjiang, China (20th‒21st centuries)”. Rune Steenberg er postdoc på projektet. Læs evt. mere her.

Hele 41 personer deltog til foredraget. Bestyrelsesmedlemmerne blev endda nødt til at supplere med flere stole fra lokalet ved siden af. Det glæder os, at der var mange nye ansigter såsom studerende blandt publikum. Derudover var det en fornøjelse at gense venner af selskabet. Vi takker for jeres interesse!

Vi takker foredragsholderne, Ildikó Bellér-Hann og Rune Steenberg, for deres spændende og tankevækkende foredrag samt yderst grundige besvarelser af spørgsmål.


Vi ses til næste arrangement! 

Følg vores arrangementer via selskabets hjemmeside og de sociale medier!


Facebook
Instagram
Twitter

Mvh. 
Centralasiatisk Selskab

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

State and contemporary art in Central Asia

Foredrag & generalforsamling: Uiguriske bryllupper som vindue til samfundsorganisation, historie og nyere udviklinger

Centralasiatisk Konference på KUA