Mongoliet. Oplevelser og indtryk fra valgobservation i Orkhon- og Bulgan-regionerne

Bente Rasmussen var udsendt i 7 uger som valgobservatør for OSCE ved præsidentvalget i Mongoliet i 2013. Sammen med sin kollega, lokale tolk og chauffør havde Bente ansvaret for Orhkon- og Bulgan-regionerne i den nordlige del af landet - et område tre gange så stort som Danmark. Tag med på køreturen 21. august på Café Globen, når de små kommuner og valgkommissioner skal besøges og interviewes om deres opgaver og logistiske udfordringer op til valget.

Undervejs hører vi om nomadekulturen, der står midt i en brydningstid mellem traditionel levevis og ny teknologi, som også vinder ind på steppen.

Mongolerne har et helt særligt forhold til heste. Vi får indblik i hoppemælk, væddeløb og den traditionelle hestehovedviolin, som akkompagnerer sange, dedikeret til heste.

Både shamanisme og buddhisme har oplevet en renæssance i Mongoliet efter Sovjetunionens sammenbrud. Bente runder sit foredrag af ved et af de mange shamanistiske symboler i Orkhon regionen og et besøg i et af landets få gamle templer i Ulaan Batoor

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

State and contemporary art in Central Asia

Centralasiatisk Konference på KUA

Foredrag & generalforsamling: Uiguriske bryllupper som vindue til samfundsorganisation, historie og nyere udviklinger