Foredragsrække: Fortid og nutid langs Silkevejen (Folkeuniversitetet)

I samarbejde med Folkeuniversitetet udbyder Centralasiatisk Selskab forelæsningsrækken; Fortid og nutid langs Silkevejen. Forlæsningerne er fordelt over fem torsdage fra 5. marts - 2. april.

Tilmeld dig foredragrækken via Folkeuniversitets hjemmeside

Foredragsholdere:
Ved lektor, ph.d. Adam Hyllested, Københavns Universitet, ph.d. Markus Bogisch, lektor, ph.d. Maria Louw, Aarhus Universitet, cand.mag. Yusuf Cakin og mag.art. Anne Hedeager Krag. Tilrettelagt af ekstern lektor, ph.d. Adam Hyllested, Københavns Universitet.

Fortid og nutid langs Silkevejen:
Silkevejsruterne var fra oldtiden og frem til det 14. århundrede hovedfærdselsåren mellem Europa og Asien, og det har sat sine tydelige spor i landenes historie. De centralasiatiske lande, der er opstået efter Sovjetunionens sammenbrud, er blevet meget præget af russisk kultur og i dag står de med udfordringer som nogle af de nyeste nationalstater i verden. 

Tag med på rejse langs Silkevejen til landene i Centralasien og i Kaukasus. Vi vil komme ind på silkestoffets betydning, historiske personer som Alexander den Store, Djenghis Khan og Timur Lenk, religion, sprog, kunst og folkeslag. Få indblik både i den ældste historie og perspektiv på de nyeste udviklinger.

Foredrag:
  • Silkevejens betydning - fra oldtidens civilisationer til de nye nationalstater (Adam Hyllested)
  • Kunst og arkitektur langs Silkevejen (Markus Bogisch)
  • Religioner langs Silkevejen (Maria Louw)
  • Opdagelsen og afkodningen af mystiske indskrifter fra stepperne (Yusuf Cakin)
  • Silkevejens tekstiler (Anne Hedeager Krag)
Anbefalet læsning:
Peter Frankopan: Silkevejene (2017, Kristeligt Dagblads Forlag).

Bemærk ændring i forhold til Folkeuniversitetets trykte katalog: Birgitte Samsøe Crawfurd er blevet forhindret i at deltage. Adam Hyllested underviser første mødegang i stedet for Birgitte Samsøe Crawfurd, mens Yusuf Cakin underviser fjerde foredrag i rækken.

Tilmeld via Folkeuniversitets hjemmeside

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Facing the Uyghur Plight: Interview med den uighuriske mennneskerettighedsforkæmper; Rushan Abbas

Invitation til Cinematekets Sergej Paradjanov festival i januar